Utmanar traditionella marknader med flexibelt papper

Holmen PACK – papperet går att skriva ut, och är även godkänt för direktkontakt med livsmedel. Foto: Pressbild

Ett flexibelt slätt papper för konsument- och industriförpackningar. Så beskriver Holmen Paper sin senaste nyhet som också blivit godkänd för direktkontakt med livsmedel.

Holmen Paper  har under en längre tid satsat  på produktinnovationer baserade på färska träfibrer. Den senaste produkten heter Holmen PACK, ett papper för flexibla förpackningslösningar. Produkten beskrivs kombinera tryckfördelaktiga egenskaper från ett trähaltigt papper samtidigt som det har inslag av kraftpappers styrka.

Företaget ser papperet som en utmanare till ensidigt maskinglättade papper på marknaden, tack vare papperets dubbelsidig kalandrering i tillverkningsprocessen. Papperet är tillverkat av färska träfiber och godkänt för direktkontakt med mat. Enligt företaget kommer träfibrerna i papperet från hållbara skogar.

Papperet beskrivs som en utmanare till ensidigt maskinglättade papper, enligt Holmen Paper. Foto: Pressbild

Målet med den nya produkten är att täcka det växande behovet inom konsument- och industriförpackning. I konverteringssyfte är ett användningsområde. Ett annat är som omslag eller mellanlägg för att lagra och hantera produkter.

– Vi är vana att utmana traditionella marknader och vi går dit där vi känner att vi kan göra nytta, säger Tommy Wiksand, affärsutvecklingschef på Holmen Paper i ett pressmeddelande, och liknar omställningen företaget gjorde från tidningspapper under 2000-2010-talet. När de skiftade till nya sorters specialpapper för böcker, magasin och direktreklam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport från årets upplaga av
Top packaging summit

Det är brådskande att minska matsvinnet. E-handeln skjuter i höjden och tuffa målsättningar för återvinning är både stora utmaningar och möjligheter framåt. Detta och mycket mer framkom på årets digitala version av förpackningskonferensen Top packaging summit.

Publicerat av: 

Digital förädling på förpackning ger prislyft

Enligt en undersökning är köpare villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling på CMYK-jobb. En chokladkartong med mixade effekter är ett typexempel för att skapa effektfull förädling med  planfolie, textur spotlack, taktil lack och hologram.

Publicerat av: 

DS Smiths Nordenchef: ”Tiden talar för våra produkter”

Ett år med pandemi och ökade klimatkrav. DS Smith agerade tidigt med investeringar vilket gör att de står väl rustade för e-handeln och livsmedelsbranschens behov av transportförpackningar, enligt Torbjörn Sagerström, DS Smiths vd i Norden.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]