Treform förstärker med förvärv

Thomas Olsson, vd på Treform och Pacportalens vd och ägare Stefan Meltzer.

Treform Packaging AB i Landskrona riktar sig mot den nordiska marknaden med sin tillverkning av termoformade förpackningar. Nu växer företaget med ännu ett förvärv för i år när de köper upp en förpackningsgrossist i Helsingborg.

Helsingborgsbaserade förpackningsgrossisten Pacportalen blir en del av Treform Packaging, en tillverkare av termoformade förpackningar för livsmedel och industri. Även Pacportalens vd:n och ägare Stefan Meltzer följer med i affären. Det nya förvärvet kommer enligt Treform att leda till en starkare säljkår och att kunder får tillgång till ett brett standardsortiment av förpackningslösningar, bland annat Pacportalens produkter.

Kundunika lösningar

Landskronaföretaget Treform har genom alla år varit specialiserade på  framtagning av kundunika lösningar och on- demand-tillverkning. Något lagerfört standardsortiment har inte funnits tidigare.

Kontakt av en slump

Thomas Olsson, vd på Treform, berättar i ett pressmeddelande hur han av en slump fick kontakt med Pacportalens Stefan Meltzer.

– Det var under arbetet med omställning av produktionen för att tillverka skyddsutrustning till sjukvården i coronapandemins inledning som vi fick kontakt. Vi kände båda två i stort sett omedelbart att Stefan skulle passa perfekt på Treform och att vi skulle kunna hjälpa varandra att ta nästa steg i våra respektive företag.

Vinst för båda parter

Pacportalen är ett företag inom förpackningslösningar och emballage till främst kött- och fiskindustrin. Stefan Meltzer beskriver affären som en ömsevinst för båda parter.

– För Pacportalens kunder kommer det att vara business as usual, men med den trevliga bonusen att de nu får direkt tillgång till fler, spännande materialval och unika förpackningslösningar.

Tidigare i år genomförde Treform Packaging köpet av JiHå Plast AB.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: