Rotationsenhet för att printa korta förpackningsserier

Roland DG släpper en rotationsenhet för att kunna printa på cylindriska föremål. Foto: Pressbild

Roland DG adderar en rotationsenhet till sitt erbjudande med planskrivare, serierna Versa-UV-LEF och LEF2. Det innebär att personaliserade utskrifter på cylindriska föremål såsom flaskor, burkar och ljus kan göras över hela ytan eller partiellt på ett objekt.

SC-RD-rotationsenheten kan användas i bordsskrivarna Versa-UV LEF-20, LED-200, LEF2-200, LEF-300 och LEF2-300 UV-LED utan att skrivardelar behöver plockas bort eller att kablar måste anslutas. Rotationsenheten SC-RD hämtar sin el direkt från Versa-UV och styrs via Versaworks 6 RIP-programvaran.

Förpackningar och promotionartiklar

Enligt tillverkaren gör deras uv-bläck med hög vidhäftning det möjligt att skriva ut och personalisera föremål i korta serier för exempelvis promotion- och industriprodukter och förpackningar.

Rotationsenheten SC-RD 200/300 Rotary Axis. Foto: Pressbild

Snabb installation

Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning på Roland DG EMEA säger i ett uttalande att den nya enheten ger möjligheter för tryckproducenter att lättare nå nya marknader och kunder.

– Tack vare sin enkla programvaruintegration och snabba installation är SC-RD det enklaste sättet att utöka en uv-skrivares möjligheter.

Roland DG:s nya rotationsenhet är tillgänglig för användare i EMEA-regionen.

Skrivare i LEF2-serien.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport från årets upplaga av
Top packaging summit

Det är brådskande att minska matsvinnet. E-handeln skjuter i höjden och tuffa målsättningar för återvinning är både stora utmaningar och möjligheter framåt. Detta och mycket mer framkom på årets digitala version av förpackningskonferensen Top packaging summit.

Publicerat av: 

Digital förädling på förpackning ger prislyft

Enligt en undersökning är köpare villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling på CMYK-jobb. En chokladkartong med mixade effekter är ett typexempel för att skapa effektfull förädling med  planfolie, textur spotlack, taktil lack och hologram.

Publicerat av: 

DS Smiths Nordenchef: ”Tiden talar för våra produkter”

Ett år med pandemi och ökade klimatkrav. DS Smith agerade tidigt med investeringar vilket gör att de står väl rustade för e-handeln och livsmedelsbranschens behov av transportförpackningar, enligt Torbjörn Sagerström, DS Smiths vd i Norden.

Publicerat av: