Förpackningsföretag satsar fullt ut med inkjet

Förpackningsföretaget LIC Packaging Spa blir med sitt senaste maskinköp först med att ha hela HP:s portfölj med digitalpressar för förpacknings- och displayapplikationer i sin ägo.

Den italienska konverteraren fortsätter sin resa med maskinleverantören HP och installerar den rullbaserade högvolymspressen med termisk bläckstråleteknik – HP Pagewide T1190 – för sin produktion av konsumentförpackningar och displaylösningar. Innan dess var de också först i Europa med den arkmatade digitalpressen HP PageWide C500.

305 meter i minuten

Det senaste köpet, HP PageWide T1190, är en 2,8 meter bred maskinlösning. Den har vattenbaserade bläck, sex färger, och skriver ut 305 meter i minuten i ett pass. Installationen kommer göras vid LIC:s fabrik i norra Italien under första halvåret 2021.

– Med denna nya kapacitet och vår befintliga arkmatade press HP C500  är LIC unikt positionerat för att omvandla den grafiska tillverkningen i Europa av förpackningar och displaylösningar med en helt digital strategi som erbjuder både konventionell produktivitet och premiumkvalitet, säger LIC Packaging Spas vd Piero Bertoldo.

HP PageWide T1190.

On demand-produktion

Han framhåller att HP: s digitala lösning ger dem full flexibilitet att kunna producera on demand. En kundanpassad utskriftsproduktion för säsongsbetonade och geografiska marknadsföringskampanjer. De får också möjlighet att skriva ut personaliserade budskap med variabel data. Det gäller ordrar med några hundra wellpapplådor upp till miljonupplagor.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport från årets upplaga av
Top packaging summit

Det är brådskande att minska matsvinnet. E-handeln skjuter i höjden och tuffa målsättningar för återvinning är både stora utmaningar och möjligheter framåt. Detta och mycket mer framkom på årets digitala version av förpackningskonferensen Top packaging summit.

Publicerat av: 

Digital förädling på förpackning ger prislyft

Enligt en undersökning är köpare villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling på CMYK-jobb. En chokladkartong med mixade effekter är ett typexempel för att skapa effektfull förädling med  planfolie, textur spotlack, taktil lack och hologram.

Publicerat av: 

DS Smiths Nordenchef: ”Tiden talar för våra produkter”

Ett år med pandemi och ökade klimatkrav. DS Smith agerade tidigt med investeringar vilket gör att de står väl rustade för e-handeln och livsmedelsbranschens behov av transportförpackningar, enligt Torbjörn Sagerström, DS Smiths vd i Norden.

Publicerat av: