De säkrar internationell förpackningsstandard

Malin Norgren Svensson och Magnus Sandberg på Emballator i Mellerud.

Emballator Melleruds Plast har certifierats för livsmedelssäkerhet. Magnus Sandberg, försäljningschef:
– Efterfrågan på certifierade förpackningar är stor och vi märker en ökad medvetenhet i flera led, inte bara hos våra kunder utan även hos konsumenterna.

Emballator Melleruds Plast har länge jobbat i enlighet med ISO 22000 standarden för livsmedelssäkerhet. Men hösten 2018 togs beslutet att arbeta för att uppnå den internationella standarden, som de nu alltså har fått ett kvitto på, enligt ett pressmeddelande.

– Det här är ett naturligt steg i arbetet med att möta kundernas behov av internationellt gångbara förpackningar. ISO 22000 certifieringen stärker vårt erbjudande, inte bara inom livsmedelssegmentet, utan även inom andra produktsegment där det ställs höga krav på förpackningen, exempelvis för hälso- och kroppsvårdsprodukter, säger företagets försäljningschef Magnus Sandberg.

Han säger vidare att efterfrågan på certifierade förpackningar är stor och att de märker en ökad medvetenhet i flera led, inte bara hos kunder utan även hos konsumenter.

– En förpackning till bensin eller motorolja har i många avseenden liknande krav som en förpackning till livsmedel eller för den delen en förpackning till en kroppsvårdsprodukt, säger Magnus Sandberg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport från årets upplaga av
Top packaging summit

Det är brådskande att minska matsvinnet. E-handeln skjuter i höjden och tuffa målsättningar för återvinning är både stora utmaningar och möjligheter framåt. Detta och mycket mer framkom på årets digitala version av förpackningskonferensen Top packaging summit.

Publicerat av: 

Digital förädling på förpackning ger prislyft

Enligt en undersökning är köpare villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling på CMYK-jobb. En chokladkartong med mixade effekter är ett typexempel för att skapa effektfull förädling med  planfolie, textur spotlack, taktil lack och hologram.

Publicerat av: 

DS Smiths Nordenchef: ”Tiden talar för våra produkter”

Ett år med pandemi och ökade klimatkrav. DS Smith agerade tidigt med investeringar vilket gör att de står väl rustade för e-handeln och livsmedelsbranschens behov av transportförpackningar, enligt Torbjörn Sagerström, DS Smiths vd i Norden.

Publicerat av: