Sex svenska vinster i Pentawards

Sex svenska bidrag knep vinster i den internationella förpackningstävlingen Pentawards. Och det prestigefyllda diamantenpriset gick till….

Det blev inga svenska bidrag som fick högsta vinsten-utmärkelser, platinum, i årets upplaga av den globala förpackningstävlingen Pentawards. Den 14:e i ordningen. Däremot blev det guld-, silver- och bronsutmärkelser för svenska designer och byråer i ett flertal kategorier.

Foto:Pressbild

Stockholmsbaserade designbyrån Silver har fått priser förr i Pentawards, och så även i år. Det blev ett guld i kategorin Distributors’/Retailers’ own brands/Private labels. Priset får de för en förpackning till hörlurstillverkaren Ample.

Foto: Pressbild

En annan stockholmsbyrå, Pond Design fick också ett guld för sin utformning av flaskor för Swedish Tonic. Utmärkelsen kom i dryckeskategorin Beverages, ciders and low-alcohol drinks.

 

Foto: Pressbild

Duni Groups inhouse-avdelning vann ett silver, i kategorin ”Other markets” för en serie ekologiska färdigmatsförpackningar.

Foto: Pressbild

Byråerna Silver och Pond design kammade även dem hem varsitt silver. Silver gjorde designen till livsmedelsförpackningar för bageri- och delikatessföretaget ”Oh My Good!” i Huddinge.

Foto: Pressbild

I parfymkategorin fick Pond design ett silver för förpackningsdesignen till doftljus från Nokult.

Foto: Pressbild

I kategorin Beverages tog byrån Drama Queen hem ett brons för sin design till Absolut Comeback” – en återvunnen vodkaflaska.

Foto: Pressbild

Det mest prestigefyllda priset, Best in show – Diamond Pentaward blev även det en vodkaflaska. En enhällig jury röstade fram amerikanska varumärket Air Co som vinnare.

Air co-vodkan kommer i en återanvändbar flaska. Den beskrivs ha en minimalistisk design och som förenar lyx med hållbarhet. Förslutningen på flaskan är en glaspropp. Fokus för konsumentens öga blir vodkan då etiketten är placerad på den nedre delen av flaskan. Det påtalas också att flaskan kan få nytt liv, till exempel som vattenflaska eller ljusstake, när den giftfria etiketten tas bort.

 

Över 2000 tävlingsbidrag från 60 länder deltog i årets Pentawards. Mer än 400 av dessa belönades med priser av olika valörer. Alla vinnare presenteras och är sökbara på Pentawards sajt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: