Återvinningsbart barriärpapper för konfektyr

Enligt Billerud Korsnäs gör Recyclable Flow Wrap det möjligt att gå över från konventionell plast till papper. Foto: Pressbild

Ett barriärbestruket papper för paketering av konfektyr är Billerud Korsnäs senaste lansering. Recyclable Flow Wrap är återvinningsbart, pappersbaserat och framhävs som ett alternativ till standardmaterialet plast. 

Billerud Korsnäs har utvecklat den flexibla förpackningen Recyclable Flow Wrap tillsammans med Syntegon Technology. Billerud Korsnäs skriver i ett pressmeddelande att Flow Wrap är en typ av flexibla förpackningar som används för många produkter inom sektorn för snabbrörliga konsumentvaror. Det är ett område där plastfilm är standard, men det vill Billerud Korsnäs ändra på med sin nya förpackningslösning.

Övergång från plast

Enligt tillverkaren gör Recyclable Flow Wrap det möjligt att gå över från konventionell plast till papper.

– Vi är glada över att kunna lansera en pappersbaserad förpackningslösning för Flow Wrap-applikationer. Produkten är återvinningsbar, och varumärkesägare behöver varken kompromissa med produktens hållbarhet eller produktiviteten jämfört med plastförpackningsalternativ, säger Peter Åström, projektledare för Recyclable Flow Wrap.

Foto: Pressbild

Enligt tillverkaren är förpackningsmaterialet baserat på primärfibrer från välskötta skogar  och kan återvinnas som papper. Produkten uppfyller medelhöga till höga barriärkrav för konfektyr- och bageriprodukter.

Söker ett patent

Produkten har testats och verifierats av Syntegon Technology i deras uppgraderingsmodul för horisontella maskintyper som benämns Paper-ON-form. Billerud Korsnäs har också ansökt om patent för Recyclable Flow Wrap.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]