Tyskt förpackningspris till AR Packaging

Plast har ersatts med kartong i AR Packagings vinnande förpackning. Foto: Pressbild

Det vinnande bidraget i kategorin hållbarhet i årets German packaging award blev en konstruktion som dragit ner på användningen av plast i en förpackning för produkter med bloddiagnoser.

Förpackningen är framtagen av AR Packagings enhet i österrikiska Graz. Den tidigare plasten i förpackningen har tagits bort och ersatts med ett specialutformat inrede av kartong som delar upp kartonglådans innanmäte i olika segment. Inredningen används för att stabilisera påsar med reagensprodukter och avfallsvätskor, som packas i lådan. Användningen av kartong gör att förpackningen blir mer hållbar, den gör också det enklare att undanskaffa farligt avfall, skriver AR Packaging i ett pressmeddelande.

Förpackningstävlingen German Packaging Award delade ut priser i tio kategorier. De vinnande förpackningarna var producerade i Tyskland, Österrike, Storbritannien och Schweiz.

Enligt företaget är produktionsenheten i Graz en av Europas största anläggningar för förpackningskonvertering och tryck. Trycktekniker, från arkmatad offset till webbmatad rotationsdjuptryck, finns på anläggningen. De har även egen produktion av tryck- och präglingscylindrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: