Eson Pac avyttrar etikettföretag

Eson Pac säljer dotterbolaget Märkas till Volati. Foto: Pressbild

Eson Pac Pharma renodlar sig ytterligare för att producera förpackningar till läkemedelsindustrin. Företaget väljer att sälja dotterbolaget Märkas till industrigruppen Volati.

Märkas blev ett eget dotterbolag 2018 med målet att driva affärsområdet för smarta etikettlösningar och appliceringsutrustning i egen regi. Och huvudägaren, Eson Pac, hade då planen att fokusera erbjudandet mot läkemedelsindustrin. Nu väljer Eson Pac att avyttra bolaget. Köparen är Volati som har förvärvat samtliga aktier i Märkas AB. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till Volatis affärsområde Industri och affärsenheten Ettiketto.

Mårten Frostne, vd för Eson Pac. Foto: Pressbild

– Vi är väldigt trygga i att lämna över Märkas AB till Volati. Det ger en möjlighet för affärsområdet att växa vidare hos en välrespekterad och professionell aktör. Försäljningen följer vår strategi och är ett viktigt steg i att ytterligare renodla Eson Pacs erbjudande mot läkemedelsindustrin och konsolidera vår produktportfölj, säger Mårten Frostne, vd för Eson Pac, i ett pressmeddelande.

Märkas har sitt huvudkontor finns i Åstorp och levererar produkter till ett 50-tal länder runt om i hela världen. Företaget omsätter omsätter cirka 165 miljoner kronor och har 75 anställda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]