Sign&Print-mässan den 9-11 februari blir av – i digital form

Sign&Print-mässan flyttar ut på nätet och blir Sign&Print Connect den 9-11 februari 2021.

Den grafiska branschen ska få träffas precis som vanligt – men på ett coronasäkert sätt. Därför flyttas nästa års Sign&Print-mässa, 9-11 februari, över till nätet och blir till Sign&Print Connect.

– Vi bygger nu en sajt som är en mötesplats. För oss är Sign&Print Connect ett ställe där människor träffar andra människor. Du får också chans att inspireras av föredrag, nya möjligheter och lär dig om ny utrustning och nya material, säger AGI:s publisher Peter Ollén, som är arrangör bakom både mässorna och Connect.

– Vi ska använda Sign&Print Connect för att bli gränslösa. För första gången på våra mässor kan vi visa livedemonstrationer av utrustning som står i andra länder och föra samtal hos intressanta tryckerier och skyltmakare på annan geografisk plats.

Fysisk mässa 2022

Peter Ollén räknar fortfarande med att kunna genomföra den fysiska mässan Sign&Print Scandinavia – men ett år senare.

– Vi har frågat utställarna och ännu har ingen sagt nej till att satsa på en fysisk mässa den 8-10 februari 2022 – alltså om drygt ett år. Men årets mässa blir ett digitalt möte, förhoppningsvis med fler utställare och betydligt fler besökare än vanligt.

– Marknadsföringen kommer att fungera som vanligt, med ett tryckt Sign&Print mässnummer till alla anmälda och kommunikation via alla våra medier samt Google, Facebook och Linkedin. Redan i december kommer du också som besökare att kunna boka upp demotid hos dina leverantörer.

Personliga möten och presentationer

Företagspresentationerna blir dels i större live event, dels personliga möten mellan utställare och besökare.
– Besökare klickar på en säljare, kopplar upp ett videosamtal med sin telefon eller annan enhet och får en demo av det denne vill titta på – eller det som säljaren gärna vill tipsa om.

– Connect blir naturligtvis inte som vanligt. Vi kommer att sakna chansen att ta en kaffe ihop eller avsluta dagen med ett glas öl. I gengäld blir det nu lika lätt för någon i Norrbotten och Skåne som för skyltmakaren i Stockholm att smita in på mässan. Så vissa saker blir enklare och andra sämre med den här coronasäkra varianten, avslutar Peter Ollén.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]