Nordvalls satsar på flexotryck

Nordvalls utökar flexotrycket med två produktionslinjer. Foto: Erika Weiland

Nordvalls ser en ökning av högförädlade etiketter, och investerar i två flexopressar för att möta efterfrågan.  

Nordvalls Etikett installerade en Gallus Labelmaster för 1,5 år sedan. Nu investerar de i ytterligare två maskiner för att möta efterfrågan på högförädlade etiketter i stora volymer.

– Vi investerar för att vi fortsätter att växa och behöver utöka vår kapacitet, men också för att öka vår flexibilitet och fortsätta möta kunders krav på korta leveranstider, säger Nordvalls vd Patrik Jenemark i ett pressmeddelande.

Företaget skriver att de på  senare tid sett en markant uppgång i efterfrågan bland såväl befintliga som nya etikettkunder.Den första Labelmastern kommer att installeras om ungefär två månader, och den andra i januari 2021. Företagets övriga maskinpark är i övrigt en mix av flexo-, screen- och digitala tryckpressar.

Nordvalls vd Patrik Jenemark. Foto: Pressbild

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: