Kodak kammar hem priser

Digitalpressen Sapphire EVO M hyllas för sin bläckstråleteknik.

Kodaks digitalpress för flexibla förpackningar, Sapphire EVO M, prisas av Intertech technology awards.

InterTech Technology Awards är en tävling sponsrad av Printing United Alliance. I tävlingen hedrar en oberoende domarpanel innovativa tekniker de anser förväntas ha stor inverkan på grafisk kommunikation och relaterade branscher. Kodak får nu pris för sin Sapphire EVO M, en digital tryckpress för att trycka flexibla förpackningar i höga hastigheter.

Kontinuerlig bläckstråleteknik

Den digitala tryckpressen kan skriva ut på både pappers- och plastsubstrat. Maskinen använder sig av Kodaks kontinuerliga bläckstråleteknik, vattenbaserade bläckfärger anpassade för förpackningar (KODAK PROSPER QD), och Film Optimizer Agent (FOA) som fungerar som en primer.

Kan flytta jobb

James Workman, biträdande president för teknik och forskning hos PRINTING United Alliance, säger att Sapphire EVO M ger flexibla förpackningstryckare möjlighet att flytta jobb från traditionella tryckprocesser till digitala, vilket i förlängningen ger varumärkesägare möjlighet att implementera nya , kreativa koncept och kampanjer med förpackningar.

 

Kodaks Sapphire EVO M skriver ut flexibla förpackningar i höga hastigheter.

Utskrift i hög hastighet

När det gäller KODAK PROSPER QD och FOA var tävlingsjuryn särskilt imponerad av Kodaks kemiska genombrott med bläckstråletekniken som gör det möjligt att skriva ut i höga hastigheter, även på icke-porösa förpackningssubstrat.

– Vårt mål varje år är att fokusera på teknik som formar framtiden, säger Workman och fortsätter:

– Dessa två Kodak-tekniker uppfyllde tydligt våra tävlingskriterier och förtjänar att bli erkända.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]