Kodak kammar hem priser

Digitalpressen Sapphire EVO M hyllas för sin bläckstråleteknik.

Kodaks digitalpress för flexibla förpackningar, Sapphire EVO M, prisas av Intertech technology awards.

InterTech Technology Awards är en tävling sponsrad av Printing United Alliance. I tävlingen hedrar en oberoende domarpanel innovativa tekniker de anser förväntas ha stor inverkan på grafisk kommunikation och relaterade branscher. Kodak får nu pris för sin Sapphire EVO M, en digital tryckpress för att trycka flexibla förpackningar i höga hastigheter.

Kontinuerlig bläckstråleteknik

Den digitala tryckpressen kan skriva ut på både pappers- och plastsubstrat. Maskinen använder sig av Kodaks kontinuerliga bläckstråleteknik, vattenbaserade bläckfärger anpassade för förpackningar (KODAK PROSPER QD), och Film Optimizer Agent (FOA) som fungerar som en primer.

Kan flytta jobb

James Workman, biträdande president för teknik och forskning hos PRINTING United Alliance, säger att Sapphire EVO M ger flexibla förpackningstryckare möjlighet att flytta jobb från traditionella tryckprocesser till digitala, vilket i förlängningen ger varumärkesägare möjlighet att implementera nya , kreativa koncept och kampanjer med förpackningar.

 

Kodaks Sapphire EVO M skriver ut flexibla förpackningar i höga hastigheter.

Utskrift i hög hastighet

När det gäller KODAK PROSPER QD och FOA var tävlingsjuryn särskilt imponerad av Kodaks kemiska genombrott med bläckstråletekniken som gör det möjligt att skriva ut i höga hastigheter, även på icke-porösa förpackningssubstrat.

– Vårt mål varje år är att fokusera på teknik som formar framtiden, säger Workman och fortsätter:

– Dessa två Kodak-tekniker uppfyllde tydligt våra tävlingskriterier och förtjänar att bli erkända.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: