Öppnar centrum för forskning och utveckling

Metsä Boards nya center ska utveckla morgondagens förpackningar.

Förpackningstillverkaren Metsä Board satsar på forskning och utveckling av kartong och förpackningar som på sikt ska leda till nya innovationer.

Det nya centret är enligt Metsä Board toppmodernt och syftar till att accelerera innovationer inom material och förpackningar. Företaget skriver i ett pressmeddelande att ökande konsumtion och krav på mer hållbara förpackningar ökar behovet av nya innovationer.

Företaget kallar sitt nybygge för Excellence Centre och hoppas att centret ska ge en plattform för för globalt samarbete med teknikpartner och kunder.

Krävs nya hållbara förpackningar

Mika Joukio, koncernchef för Metsä Board:

– Eftersom mängden förpackningar fortsätter att öka krävs nya hållbara lösningar för att ersätta fossilbaserade material och säkra cirkulära processer. Konceptet för Excellence Centre möjliggör kartong- och förpackningslösningar som tar hänsyn till hela värdekedjan och inte bara till dess enskilda delar. Med materialkunskap, kompetens och de verktyg som nu är tillgängliga kan vi optimera prestanda genom hela förpackningens livscykel.

Forskning och utveckling

På den totala ytan om 1 500 kvadratmeter, beläget i bioekonomiområdet i Äänekoski, Finland, finns möjligheter för forskning och utveckling, en designstudio för förpackningar, ett center för feedback från kunder samt ett toppmodernt laboratorium med mer än 100 olika mätmetoder och analyser. Centret har också en virtuell butik och ett datorstött verktyg, CAE, för sofistikerad simulering och analys av förpackningsprestanda.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: