Digital trycksatsning fortsätter

Boxons produktionschef Jukka Wallin och operatören Toni Bauer framför nytillskottet i maskinparken i Borås.

Boxon har producerat digitaltryckta etiketter under många år, och nu satsar de vidare på digital tryckteknik i anläggningen i Borås.
– Pressen funkar bra för de kundönskemål vi har och ser framöver, säger Lotta Samuelson på Boxon.

Den nya digitala tryckpressen är redan igång och producerar på Boxons produktionsanläggning i Borås.

– Det är en fortsättning på satsningar vi tidigare gjort med den digitala tekniken. Pressen funkar bra för de kundönskemål vi har och ser framöver, säger Lotta Samuelson, vd för Boxon Production och verksamhetsansvarig för etiketter och spårbarhet. Hon tillägger att den nya tryckpressen kommer att leda till ännu bättre processer med allt runtomkring såsom utveckling, design fram till färdig produkt.

25 procent går digitalt

Boxon trycker både analogt och digitalt. digitaltrycket står i dag för cirka 25-30 procent av det som produceras. Den nya maskinen är en HP Indigo 6900 som har uppgraderats med nya HP Indigo 6K-funktioner.

Lotta Samuelson, vd för Boxon Production och verksamhetsansvarig för etiketter och spårbarhet.

I tryckpressen kommer de bland annat att producera olika etikettyper som ryttare, hängetiketter och blisterkort. Lotta Samuelsson säger att de nya tekniklösningarna kommer innebära ett ökat värde för kunderna.

– Det handlar bland annat om att kunna trycka variabel data och olika säkerhetslösningar som vi tror kommer att ge positiva effekter för oss på Boxon och för våra kunder.

Skriver ut i ett pass

Bland de nya funktionerna i HP Indigo-pressen finns Spot Master, ett verktyg för färgautomatisering. Och säkerhetslösningarna för varumärkesskydd handlar till exempel om att etiketter kan få flera skyddslager såsom osynliga färger, unika QR-koder och variabeldata. Allt kan tryckas i ett pass.

Förpackningsleverantören har sedan tidigare kört maskiner från HP Indigo. Först med en HP Indigo 4X00, och när det var dags för en modernisering av maskinparken 2015 tog de in en HP Indigo WS6800.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så kan tryckt elektronik bli framtidsområde för tryckerier

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, berättar om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: