Ökad tryckkraft hos Eson Pac

Eson Pacs Conny Bolin och Mikael Karlsson framför den nya tryckpressen som tar plats i fabriken i Södertälje.

Eson Pac ser en ökad efterfrågan från läkemedelsbranschen på bipacksedlar. Nu ökar de tryckkapaciteten i Södertälje och tar in en likadan tryckpress som sedan några år finns i företagets fabrik utanför Köpenhamn.

Bipacksedlar har på senare år gått mot större storlekar, mindre batchstorlekar och mer komplicerade falsningar till följd av ökade lagstiftningskrav i läkemedelsbranschen. Eson Pac har sitt huvudsäte i halländska Veddige och är specialiserade på allt som innefattar läkemedelsförpackningar; exempelvis kartonger, etiketter och bipackssedlar.

Blir andra tryckpressen

Företaget ser att den växande trenden inom läkemedelsförpackningar håller i sig, och ser nu ett behov av att utöka maskinparken. Under fjolåret investerade företaget i falsningslinjer. Nu är det flexibiliteten och kapaciteten i tryckproduktionen som ska öka. En Heidelberg Speedmaster SX 102-2-P med 1+1 färger tar plats i Södertäljefabriken.

– Denna nya tryckpress är inte den första i sitt slag för Eson Pac. Sedan några år har vi samma maskin som står och kör i vår fabrik utanför Köpenhamn i Danmark. Detta ger oss stora fördelar och synergier, säger Pierre Åkesson, operativ chef hos Eson Pac, i ett pressmeddelande.

Ska förbättra servicen

Med den nya maskinen förbättrar de servicen ytterligare, enligt Åkesson:

Att vara ägare av den bästa produktionsutrustningen på marknaden för alla våra produktionssegment, kartonger, foldrar och bipacksedlar, och etiketter, gör det möjligt för oss att ytterligare förbättra våra servicenivåer.

 

Tryckpressen som installeras på Eson Pacs fabrik i Södertälje är en Heidelberg Speedmaster SX 102-2-P.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *