Nordens bästa förpackningar har korats
– se hela vinnarlistan

Ett urval av de hyllade förpackningarna som fick pris i den nordiska förpackningstävlingen Scanstar 2020.

Tävlingen Scanstar 2020 har avgjorts och totalt 17 vinnande förpackningar från nordiska förpackningsföretag föll juryn i smaken. DS Smith fick priset ”Special Sustainable Packaging” för en e-handelslösning som håller produkter svala under transporten.

Totalt 29 bidrag kom in till tävlingen och av dessa belönades 17 stycken med en Scanstar-utmärkelse – allt från livsmedel- och presentförpackningar till logistiklösningar. Scanstar skriver i ett pressmeddelande att eftersom det rör sig om en skandinavisk tävling var majoriteten av förpackningsmaterialen som deltog i tävlingen fiberbaserade, och några få hade plast som förpackningsmaterial.

Scanstar-vinnarna kvalificerar sig direkt till den globala förpackningstävlingen World Star, som arrangeras av World Packaging Organisation (WPO).

Europakistan i Dalum visar DS Smiths nya wellpappkista som används vid kremering. Foto: DS Smith

Tävlingsjuryn tilldelade priset ”Special Sustainable Packaging” till DS Smiths wellpapplösning och e-handelsförpackning Arla Unika, som håller produkterna svala under transporten och ersätter EPS-förpackningen som har använts tidigare. DS Smith fick också fler utmärkelser. Dels en begravningskista för kremering tillverkad i återvunnen kartong som spar både på ekonomi och miljö. Dels ett kartonghus tillika en julkalender fylld med lakrits med iögonfallande design. Julkalendern är plastfri och gjord helt i kartong.

Metsä Board hyllades för sin förpackning i falskartong med holografisk design till Arctic Blue Gin. Smurfit Kappa fick utmärkelsen för sin e-handelsförpackning i wellpapp för blombuketter, och Apak för sin transportförpackning till bilstrålkastare. Stora Enso tog hem tre utmärkelser – en förpackning för krukväxter, en julkalender med glass och en pelletslåda. Alla vinnarna och juryns vinnarmotiveringar finns på Scanstar-sajten.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *