Arlövsföretag fördubblar kapaciteten

Martin Enocson, vd på Front Pac har expansion i sikte. Foto: Claes Nordström

Front Pac satsar 40 miljoner kronor i nya maskiner och fördubblar sin produktionskapacitet. Bland annat ska en ny in-line wellpappmaskin möta den efterfrågan företaget ser på förpackningar.

Förpackningsföretaget Front Pac installerar ytterligare en ny in-line wellpappmaskin från Bobst i Schweiz till fabriken i Arlöv. De har även beställt en anläggning som möjliggör produktion av förtryckt liner för att kunna kunna gå in på marknader för allt från e-handelsförpackningar till mer transportinriktade wellemballage.

Offset och digitalt

Maskinerna tas i drift under början av 2021, och det satsas även på förpackningstrycket.

– Vår kärnverksamhet är offsettryckta wellförpackningar men nu kommer vi dessutom kunna erbjuda kunder en enklare tryckmetod som är bra för stora serier. Samma utrustning kan användas för digitaltryck på rulle vilket vi tror kommer vara framtiden, säger Jesper Ladelfa, marknads- och säljchef på FrontPac.

 

Ska fördubbla omsättning

Trots covid-19 uppger Front Pac att de har haft en stor efterfrågan av förpackningar. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de har förvärvat ett flertal bolag i Sverige vilket möjliggjort den fortsatta expansionen. På sex år har förpackningsföretaget fördubblat omsättningen och siktet är inställt på ytterligare en fördubbling. Den nya investeringen i maskinparken öppnar upp nya marknadsmöjligheter och företaget står nu redo att ta sig an än större uppdrag i och med den fördubblade produktionskapaciteten , enligt Front Pacs vd Martin Enocson.

– Vi är väldigt stolta över att våra kunder ger oss förtroendet att leverera deras förpackningar. Det driver oss att utvecklas och att visa att det går att bedriva en effektiv produktion även i Sverige.

Nya förpackningslösningar

Vi har tidigare berättat om Front Pacs produktlanseringar under våren. Några exempel är ett pizzasvep i kartong som ersätter plastpåsen, en take-away matlåda som gör det enkelt att ta med maten hem och ett klimatsmart skyddsvisirvisir för sjukvårdpersonal.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *