DS Smith når miljömål

DS Smith har minskat koldioxidutsläppen med 11 procent år 2019 jämfört med 2015. Foto: Pressbild

Förpackningsleverantören DS Smith har nått tre av sina uppsatta miljömål som togs i kraft 2018. De nådda målen handlar om reducerade koldioxidutsläpp, stödja samhällen där företaget verkar och att använda hållbara pappersfiber.

DS Smith meddelar att de har uppfyllt tre av sina milstolpar för hållbarhet 2020. En minskning av koldioxidutsläppen har gjorts med 11 procent år 2019 jämfört med 2015. Till år 2030 är målet uppsatt att minska utsläppen med 30 procent per ton sett till alla produkter som DS Smith producerar.

100 procent år 2025

Förpackningstillverkaren har också säkrat upp globalt så att alla produktionsställenas energianvändning är ISO 50001-certifierad.  Företaget menar också att de har uppfyllt sitt åtagande när det kommer till att producera med återvunna eller certifierade pappersfiber. I dagsläget är 98 procent av förpackningarna som produceras hos DS Smith återvinningsbara eller återanvändbara. Målet är att nå 100 procent till år 2025.

Miles Roberts, vd och koncernchef på DS Smith. Foto: Pressbild

Områden med störst effekt

Miles Roberts, koncernchef för DS Smith globalt säger i ett pressmeddelande att hållbarhetsfrågorna  aldrig har känts mer viktigare och angeläget:

– Dessa mål ingjuter hållbarhet i hela vår verksamhet och är inriktade på de områden där vi tror att vi kan ha den största effekten; använda innovativa förpackningar för att göra leveranskedjor effektivare, reducera vår miljöpåverkan och ansvara för våra människor och samhällen där vi verkar. Det är genom att leverera och möta och att ständigt revidera våra prioriteringar och mål, som vi ser att vi kan uppnå vårt strategiska mål för att visa vägen inom hållbarhet.

Insatser och samhällsnytta

Enligt DS Smith har de också byggt på sitt starka samhällsprogram och engagemang, exempelvis utbildningar, intiativ och stödjande vårdinsatser under coronapandemin.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *