Stora Enso får ny hållbarhetschef

Annette Stube tillträder som Head of sustainability på Stora Enso. Foto: Nina Lemvigh-Müller 

Stora Ensos Noel Morrin går i pension i slutet av 2020. Ny hållbarhetschef blir Annette Stube som även tar plats i koncernledningen.

Annette Stube från Danmark har närmast innehaft titeln Head of sustainability på transport- och logistikföretag A.P. Moller–Maersk och har även haft samma position på det globala läkemedelsföretaget Novo Nordisk.

”Redo att ta nästa steg”

I september tillträder hon som hållbarhetschef på Stora Enso.

– Jag ser fram emot att börja på Stora Enso, en verklig ledare inom hållbarhet. Stora Enso har en unik position som leverantör av lösningar i en fossilfri, cirkulär bioekonomi med förnybara råmaterial, där hållbarhet är kärnan i företagets strategi. Med ett starkt hållbarhetsfokus och rapportering av hög kvalitet är Stora Enso nu redo att ta nästa steg, säger Annette Stube.

Går i pension

Hon tar över efter Noel Morrin som har varit Head of Sustainability hos Stora Enso sedan 2015 och nu väljer att gå i pension vid årsskiftet.

– Jag vill uttrycka mitt varmaste tack till Noel för hans engagemang och ovärderliga arbete för Stora Enso. Han har spelat en nyckelroll i att utveckla Stora Ensos ambitiösa hållbarhetsagenda och i att ta koncernens hållbarhetsrapportering till den höga nivå den är på idag. Vi har satt ambitiösa klimatmål för att minska utsläppen av växthusgaser och vi har gjort stora framsteg inom detta under de senaste åren, säger Stora Ensos vd och koncernchef Annica Bresky.

Plats i ledningen

Annette Stube har en masterexamen i psykologi och en Executive board education från Copenhagen Business School. Hon är även styrelsemedlem i det finska energiföretaget Fortum. Förutom sin nya roll som hållbarhetschef tar hon även plats i Stora Ensos koncernledning.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *