Andra generationens tryckplåt lanseras

Tryckplåten Adamas släpps i en ny version. Foto: Pressbild

Den kemikaliefria tryckplåten Adamas släpps i en ny generation. Den ger ett lägre miljöavtryck samtidigt som den ger ökad prestanda, enligt Agfa Graphics.

Agfa har designat om sin kemikaliefria tryckplåt Adamas. Offsettryckplåten av fotopolymer är utvecklad med företagets Thermolink-teknik som gör att den inte kräver någon förvärmning. Den nya versionen av tryckplåten har enligt Agfa fått en förbättrad körlängd, upp till 75 000 vid tryck med uv-färger, jämfört med 350 000 med oxiderande färger. Plåten sägs också vara reptålig och ge en god bildåtergivning.

Den kemikaliefria tryckplåten kräver inget sköljvatten utan tvättas ur med en ph-neutral gummering. Genom att använda tryckplåten minskar sammantaget avfallet med upp till 75 procent, jämfört med liknande produkter på marknaden. Den bidrar också till mindre avfallskostnader och en säkrare arbetsmiljö, enligt tillverkaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *