B2B-koncern förvärvar förpackningsdivision

Optigroup utökar inom förpackningsområdet. 

Optigroup köper upp Malmöbaserade Packteam Europes affärsområde Packaging. I denna division har de ett komplett maskinprogram för förpackning och emballering från ledande maskintillverkare.

B2b-koncernen Optigroup förvärvade Ekopack i augusti 2019. Nu bygger de vidare med att inkludera sitt senaste uppköp, Packteam Europes förpackningsdivision i Ekopack. Genom förvärvet stärker affärsområdet Packaging ytterligare sin nordiska ställning inom försörjningslösningar för emballage och packprodukter till kunder inom transport, e-handel, bilindustri och tillverkande industrier, skriver Optigroup i ett pressmeddelande.

Under 2019 hade OptiGroup en nettoomsättning på 1 miljard euro och 1 600 anställda. De är en europeisk distributionskoncern som erbjuder anpassade försörjningslösningar till B2B-kunder. Aktörer som Optigroups olika bolag arbetar med finns inom facility management, hotell och restaurang, hälso- och sjukvård, tillverkande industrier och till den grafiska sektorn, uppger Optigroup på sin sajt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Digitaltrycket lyfter hos Ink n Art

Vi har tidigare berättat om Ink n Arts förpackningssatsning med e-handel och nya efterbehandlingsmaskiner. Nu får trycksidan en uppdatering när en HP Indigo-press tar plats i produktionen.
– Vi har nu en maskinpark som inte är helt vanlig i Sverige, om inte helt unik, vilket ger oss fördelar i många affärer, säger Jesper Hammarstrand, vd för Ink n Art.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]