Stärkt samarbete mellan studenter och yrkesverksamma

Tetra Pak och Lunds Universitet fördjupar samarbetet inom förpackningsproduktion.

Förpackningslogistik, livsmedelsteknik och förpackningsmaterial. Lunds universitet och förpackningsjätten Tetra Pak fördjupar sitt samarbete inom dessa ämnen de kommande fem åren. 

Ett femårigt avtal har ingåtts mellan Tetra Pak och Lunds Universitet. Det långsiktiga samarbetet ska ge ökad kompetens inom olika fokusområden och främja innovativa strategier för hållbara produkter, företag och samhälle. Målet är att skapa nya branschakademiska utvecklingsmöjligheter, skapa en plattform för utbyte mellan studenter och yrkesverksamma,  och dela med sig av resurser och kompetenser och utforska nya möjligheter.

Ett nära samarbete

Laurence Mott, vice vd för utveckling och teknik hos Tetra Pak säger i ett pressmeddelande att ett nära samarbete mellan industrin och akademin är en viktig del av Tetra Paks innovationssatsningar.

Laurence Mott på Tetra Pak.

– Partnerskapet med Lunds universitet ger Tetra Pak tillgång till banbrytande akademiska kompetenser och kommer att skapa nya möjligheter för både personal, studenter och Tetra Pak-anställda.

Torbjörn von Schantz, rektor på Lunds universitet.

Ta itu med utmaningar

– Vi är glada över att formalisera detta avtal. Tillsammans kan vi ta itu med några av de grundläggande utmaningar som vår bransch står inför och i slutändan bättre stödja våra kunder och konsumenter globalt.

En strategisk partner

Torbjörn von Schantz, rektor vid Lunds universitet:

– Tetra Pak är en viktig strategisk partner och vi har samarbetat i många år. När vi nu fördjupar, breddar och formaliserar detta samarbete ser vi ännu större möjligheter att utveckla ypperlig forskning , kunskap och innovationer tillsammans, samtidigt som regionens attraktivitet stärks.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: