Förpackningsföretag lanserar skyddsvisir av kartong och plast

Skyddsvisiren som har en mindre mängd plast tillverkas hos Front Pac i Arlöv utanför Malmö.

Förpackningsproducenten Front Pac har i samarbete med Oppboga Bruk utvecklat ett skyddsvisir – av kartong och plast.

I spåren av covid-19 har behovet av skyddsutrustning ökat. Nu har Front Pac i samarbete med Oppboga Bruk utvecklat ett skyddsvisir som består av av plast i kombination med FSC-märkt kartong.

Mindre mängd plast

Tillverkningen sker i Front Pacs lokaler i Arlöv utanför Malmö. Enligt företaget är fördelen med visiren att mängden plast minimeras, vilket de menar löser problemet med den stora efterfrågan av genomskinlig plast i kombination med en begränsad tillgång som gör att tillverkningskostnaden blir hög.

– Ett skyddsvisir bestående av mindre mängd plast är inte bara bättre för miljön utan kan även öka tillgängligheten då fler visir kan produceras utifrån en begränsad tillgång till plast säger Andrew Robinson, vd för Oppboga Bruk.

Godkänt för användning

Jesper Ladelfa, försäljningschef hos FrontPac säger att visiret är godkänt av Arbetsmiljöverket och unikt i sitt slag ur tre perspektiv; miljö, applicering och prissättning:

– Förutom plastfönstret så är visiret baserat på FSC-certifierad cellulosa. Applicering är enkel då det är färdigmonterat vid leverans. Visiren produceras maskinellt och kostnadseffektivt vilket innebär att vi kan presentera ett visir till det lägsta priset på marknaden.

Visiret är en engångsartikel som kasseras direkt efter användning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *