Logimark stärker upp med förvärv

Antonia Sandström och Robin Hedenvang från Logimark när företaget ställde ut på Empack 2019. Foto: Camilla Buch

Malmöbolaget Logimark flyttar fram sina positioner som leverantör av etiketteringssystem och maskinbyggnation genom att förvärva Watena System.

Åtvidabergföretaget Watenas verksamhet med produkter och den installerade basen av print and apply-system fusioneras med Logimark som erbjuder det mesta inom industriell märkning. All service och alla produkter i Watenaportföljen kommer att marknadsföras under Logimark. Logimark skriver på sin sajt att de tillsammans med Watena ”ser förvärvet som en fantastisk möjlighet, för oss och våra kunder, att expandera och vi ser fram emot flera framgångsrika år tillsammans”.

I samband med förvärvet blir det också en del ändringar och nya tjänster i Logimarks organisationen. Erik Wallin tar vid som printer-programmerare, Andreas Ahlström tar sin plats hos Logimark med rollen som KAM-säljare. Tomas Nygren, med mångårig erfarenhet av print and apply-lösningar, går in i Logimarks konstruktionsteam.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: