Han blir vd för Billerud Korsnäs

Christoph Michalski blir vd för Billerud Korsnäs.

Leverantören av förpackningsmaterial- och lösningar tillsätter Christoph Michalski som ny vd och koncernchef.

Billerud Korsnäs styrelseordförande Jan Åström beskriver Christoph Michalski som ”en stark och erfaren ledare från vår industri, med stor vana att leda globalt förändringsarbete mot ökat kund- och innovationsfokus. Han har i sina tidigare positioner visat att han har förmåga att skapa aktieägarvärde och han har en internationell erfarenhet som få kan matcha”.

Christoph Michalski har en bakgrund på ledande befattningar inom SCA- koncernen och deras mjukpappers- och hygienprodukter. Han har också erfarenhet från snabbrörliga konsumentvaror hos Unilever och Fonterra. Sedan 2015 har han varit vd för det Hong kong-börsnoterade bolaget Vinda International Holding, en asiatisk producent av högkvalitativa och innovativa mjukpappers- och hygienprodukter.

– Sammantaget är jag övertygad om att Christoph är en ledare som kan fortsätta, och även accelerera, genomförandet av Billerud Korsnäs strategi för att skapa långsiktigt aktieägarvärde, säger han i ett pressmeddelande och tar även tillfället i akt att tacka Lennart Holm som varit tillförordnad vd och koncernchef, för ett mycket väl genomfört arbete som tillförordnad vd.

Christoph Michalski ser stor potential i Billerud Korsnäs och är glad över möjligheten att få leda företaget.

– Vi ser ett skifte i omvärlden mot ökad e-handel och högre krav på hållbara förpackningslösningar. Billerud Korsnäs har helt rätt förutsättningar för att fånga värden i det skiftet. Jag ser fram emot att anta utmaningen att utveckla Billerud Korsnäs till sin fulla potential.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *