Halmstadsföretag köps upp

Lito AB i Halmstad förvärvas av Miller Graphics. Foto: Pressbild

Miller Graphics, stor tillverkare av flexoklichéer och grafiska lösningar i Europa, förvärvar Lito AB i Halmstad.

Lito AB leverantör av tjänster med onlinemedialösningar till varumärkesägare förvärvas av Miller Graphics. Fredrik Turzik är vd för Miller Graphics:
– Vi är mycket glada över att välkomna Lito och dess människor till familjen Miller Graphics, säger han och tillägger att företagets kunskap inom automatisering av medieprocesser, onlinepublicering, Digital Asset Management (DAM), Product Information Management (PIM) samt 3D-bilder och fotografering väl kommer att komplettera Miller Graphics erbjudande.

Fredrik Turzik, vd för Miller Graphics. Foto:Pressbild

Miller Graphics ägs av Ahlmarkskoncernen med säte i Karlstad och är en Europas största tillverkare av flexoklichéer och grafiska lösningar. I Sunne finns den svenska enheten med en studio för allt prepress-arbete fram till tryckfärdiga filer samt produktion av flexoklichéer. Miller Graphics finns i elva regioner över Europa samt norra och västra Afrika och jobbar inom tre affärsområden; Image carrier, Print Supplies och Digital Solutions.

– När vi nu blir en del av Miller Graphics öppnar det upp nya möjligheter för Litos produkter att nå en större marknad, både produktmässigt och geografisk. Vi kommer även fortsätta vårt utvecklingsarbete med fokus på optimering och kvalité tillsammans med våra befintliga kunder, säger Ole Jensen, produktionschef på Lito.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *