Stötdämpningsmaterial av papper

Stötdämpningsmaterialet Cushion Paper från Grifal lanseras.

Grifal lanserar Cushion Paper – ett komplement till andra plastbaserade stötdämpnings- och utfyllnadsmaterial i transportförpackningar.

Sten Fransson på SBD Fransson är agent i Norden och Baltikum för Grifal och deras produktlansering – Cushion Paper. Han säger att det är ett FSC-certifierat papper som tillverkas av återvunnet papper.

– Papperet håller den ”spänst” som behövs för att fylla ut, fixera och skydda förpackade produkter från leverantör till kund.

Produkten betraktas som ett komplement till plastbaserade stötdämpnings- och utfyllnadsmaterial i transportförpackningar, exempelvis bubbelfolie eller frigolit. Sten Fransson säger att pappersprodukten är lätt att använda, miljövänlig och det kräver heller ingen maskinutrustning.

– Cushion Paper levereras på rulle eller i ark för enkel hantering. Det finns tre typer av papper för att tillgodose ett brett förpackningsbehov.

Tillverkaren av produkten är det italienska företaget Grifal. Företaget grundades 1969 och arbetar i huvudsak med lösningsorienterade material och miljövänliga material för förpackningsindustrin. Grifal har 20 patent i USA och EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *