Stötdämpningsmaterial av papper

Stötdämpningsmaterialet Cushion Paper från Grifal lanseras.

Grifal lanserar Cushion Paper – ett komplement till andra plastbaserade stötdämpnings- och utfyllnadsmaterial i transportförpackningar.

Sten Fransson på SBD Fransson är agent i Norden och Baltikum för Grifal och deras produktlansering – Cushion Paper. Han säger att det är ett FSC-certifierat papper som tillverkas av återvunnet papper.

– Papperet håller den ”spänst” som behövs för att fylla ut, fixera och skydda förpackade produkter från leverantör till kund.

Produkten betraktas som ett komplement till plastbaserade stötdämpnings- och utfyllnadsmaterial i transportförpackningar, exempelvis bubbelfolie eller frigolit. Sten Fransson säger att pappersprodukten är lätt att använda, miljövänlig och det kräver heller ingen maskinutrustning.

– Cushion Paper levereras på rulle eller i ark för enkel hantering. Det finns tre typer av papper för att tillgodose ett brett förpackningsbehov.

Tillverkaren av produkten är det italienska företaget Grifal. Företaget grundades 1969 och arbetar i huvudsak med lösningsorienterade material och miljövänliga material för förpackningsindustrin. Grifal har 20 patent i USA och EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]