Förvärv med självhäftande etiketter

Volati köper Helsingborgsföretaget Beneli.

Etikettföretaget Beneli köps upp av Volati. Förvärvet blir ett tillägg till företagets affärsområde Industri och affärsenheten Ettiketto.

Under 2019 omsatte etikettproducenten Beneli i Helsingborg 156 miljoner kronor. Företaget förvärvas nu av Volati. Det är det sjätte tilläggsförvärvet företaget gör sedan 2019, uppger Volati i ett pressmeddelande.

Högförädlade grafiska etiketter

Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri säger att tilläggsförvärven för de olika affärsenheterna är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt:

– De förstärker affärsenheternas marknadspositioner och adderar ytterligare värde genom synergier. I Beneli AB förvärvar vi ett välskött bolag med en diversifierad produktportfölj och en marknadsledande position inom högförädlade grafiska etiketter och nischen intelligenta etiketter för medicintekniska applikationer, säger han.

Tillverkar självhäftande etiketter

Familjeföretaget Beneli  har varit verksamt sedan 1991. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer självhäftande etiketter till såväl dagligvaror som industriprodukter. De gör också medicintekniska etiketter för monitorering och diagnosticering av patienter inom hälso- och sjukvården. Förvärvet, vilket innefattar samtliga aktier, är ett tilläggsförvärv till Volatis affärsområde Industri och affärsenheten Ettiketto.

– Med Beneli stärker vi vårt befintliga erbjudande inom självhäftande etiketter, samt breddar vår affär till mer avancerade produktkategorier. Förvärvet passar väl in i Ettikettos strategi om fortsatt tillväxt och kommer bidra till en ännu starkare plattform som helhetsleverantör av etikettlösningar, säger Nicklas Margård.

Konsolideringen träder i kraft i slutet av juni 2020.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]