1 av 5 förpackningar slängs i hushållssoporna

Svenskar är duktiga på att återvinna, men inte helt konsekventa när hushållssoporna ska kastas, visar undersökningen Återvinningsbarometern.

Hushållens återvinning är det inget större fel på. Däremot slängs fortfarande 1 av 5 förpackningar i hemmets vanliga hushållssopor, visar FTI:s årliga Sifo-undersökning.

Återvinningsbarometern, är en årlig Sifo-undersökning som genomförs på uppdrag av Förpacknings– och Tidningsinsamlingen (FTI). I år visar undersökningen att 97 procent av svenska befolkningen återvinner sina förpackningar och tidningar.

Men samtidigt framkommer det att 20 procent av förpackningarna fortfarande kastas i hemmets hushållssopor. Förklaringen? Anledningarna uppges vara att att man har begränsat utrymme för källsortering, med sorteringskärl i hemmet, och att det är enklare att slänga allt i hushållssoporna. 24 procent av Sveriges invånare uppger att det är enklare att slänga förpackningar i hushållssoporna, som orsak till att de inte återvinner mer.

Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

– Om man slänger sina förpackningar i soppåsen eldas de upp och har ingen möjlighet att återvinnas och bli till nya produkter. Men varje förpackning gör skillnad och trots att Sverige är ett av Europas främsta länder när det kommer till återvinning, så behöver vi bli ännu bättre. Våra tidigare undersökningar visar att återvinning är något som engagerar många och vi är jätteglada att detta även bekräftas i Återvinningsbarometern 2020, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

 

En kommentar till “1 av 5 förpackningar slängs i hushållssoporna”
  1. www.nouw.com skriver:

    Väldgt intressant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: