Treskiktsliner först ut ur ”världens modernaste kartongmaskin”

Kartongmaskinen M7 på Gruvön har satt igång att producera en ny treskiktsliner.

Billerud Korsnäs har dragit igång produktionen i kartongmaskinen M7. Först ut är en ny treskiktsliner som har en överlägsen tryckbarhet, enligt företaget.

I oktober i fjol invigde Billerud Korsnäs det de kallar är världens modernaste kartongmaskin – M7. Företaget har tidigare berättat att maskinen är en av de största industriella investeringarna i Sverige de senaste åren. Investeringen vid Gruvöns Bruk har gjorts för att möta den globalt ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar.

En ny kraftliner

BillerudKorsnäs lanserar nu Pure Performance, ett tillskott till produktfamiljen Pure Liners som produceras i kartongmaskinen. Det är en liner i tre skikt, en så kallad White top kraftliner.

Styrka och tryckbarhet

Företaget menar lyckas kombinera en styrka med en överlägsen tryckbarhet och renhet i samma material.

– Treskiktskonstruktionen och de höga styrkeegenskaperna innebär att kunden kan gå ner ett ytviktssteg jämfört med en konventionell White top kraftliner. Kombinationen av denna överlägsna styrka och dess tryckbarhet gör Pure Performance till en unik produkt som möjliggör lättare förpackningslösningar och hållbarhetsbesparingar. Vi är väldigt glada att kunna tillgodo se kundernas allt högre krav på hållbara förpackningslösningar, säger Rolf Gustafsson, chef för affärsområdet Containerboard hos Billerud Korsnäs.

Vätskekartong, board och liner

Företaget har tidigare meddelat att kartongmaskinen kommer att producera vätskekartong, förpackningskartong, food service, board och liner. Maskininvesteringen beräknades till en början hamna på 5,7 miljarder kronor. Företaget fick dock i ett senare skede tänka om när kalkylen sprack och ytterligare 20 procent adderades till kostnaderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]