Etiketter av restprodukt

PUBLICERAD: 16 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Boxon satsar på hållbart material i etikettproduktionen.

Förpackningsleverantören Boxon satsar på ett fossilfri PP-material i etikettproduktionen i Borås. Det nya etikettkonceptet heter Eco Label.

Att utveckla mer hållbara förpackningslösningar är en betydande del i företagsstrategin, menar Boxon. Ett steg på vägen i produktionen i Borås är att de nu kan börja erbjuda etiketter på fossilfri PP. Istället för syntetmaterial så sker framställningen från tallolja, en restprodukt från pappersproduktion. Processen kallas Mass Balance approach och är ISCC certifierad.

Boxon skriver i ett pressmeddelande att de i sin produktion kan trycka alla typer av etiketter. Det gäller alltfrån tvättråd och enkla, neutrala etiketter till varumärkeshöjande etiketter och avancerade skapelser i fyrfärg. Enligt företaget är de en av få FSC-certifierade etikettproducenter i Norden.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01