Etiketter av restprodukt

Boxon satsar på hållbart material i etikettproduktionen.

Förpackningsleverantören Boxon satsar på ett fossilfri PP-material i etikettproduktionen i Borås. Det nya etikettkonceptet heter Eco Label.

Att utveckla mer hållbara förpackningslösningar är en betydande del i företagsstrategin, menar Boxon. Ett steg på vägen i produktionen i Borås är att de nu kan börja erbjuda etiketter på fossilfri PP. Istället för syntetmaterial så sker framställningen från tallolja, en restprodukt från pappersproduktion. Processen kallas Mass Balance approach och är ISCC certifierad.

Boxon skriver i ett pressmeddelande att de i sin produktion kan trycka alla typer av etiketter. Det gäller alltfrån tvättråd och enkla, neutrala etiketter till varumärkeshöjande etiketter och avancerade skapelser i fyrfärg. Enligt företaget är de en av få FSC-certifierade etikettproducenter i Norden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport från årets upplaga av
Top packaging summit

Det är brådskande att minska matsvinnet. E-handeln skjuter i höjden och tuffa målsättningar för återvinning är både stora utmaningar och möjligheter framåt. Detta och mycket mer framkom på årets digitala version av förpackningskonferensen Top packaging summit.

Publicerat av: 

Digital förädling på förpackning ger prislyft

Enligt en undersökning är köpare villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling på CMYK-jobb. En chokladkartong med mixade effekter är ett typexempel för att skapa effektfull förädling med  planfolie, textur spotlack, taktil lack och hologram.

Publicerat av: 

DS Smiths Nordenchef: ”Tiden talar för våra produkter”

Ett år med pandemi och ökade klimatkrav. DS Smith agerade tidigt med investeringar vilket gör att de står väl rustade för e-handeln och livsmedelsbranschens behov av transportförpackningar, enligt Torbjörn Sagerström, DS Smiths vd i Norden.

Publicerat av: