Etiketter av restprodukt

Boxon satsar på hållbart material i etikettproduktionen.

Förpackningsleverantören Boxon satsar på ett fossilfri PP-material i etikettproduktionen i Borås. Det nya etikettkonceptet heter Eco Label.

Att utveckla mer hållbara förpackningslösningar är en betydande del i företagsstrategin, menar Boxon. Ett steg på vägen i produktionen i Borås är att de nu kan börja erbjuda etiketter på fossilfri PP. Istället för syntetmaterial så sker framställningen från tallolja, en restprodukt från pappersproduktion. Processen kallas Mass Balance approach och är ISCC certifierad.

Boxon skriver i ett pressmeddelande att de i sin produktion kan trycka alla typer av etiketter. Det gäller alltfrån tvättråd och enkla, neutrala etiketter till varumärkeshöjande etiketter och avancerade skapelser i fyrfärg. Enligt företaget är de en av få FSC-certifierade etikettproducenter i Norden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: