Wellpappförpackning för färska livsmedel

DS Smith och Multivacs förpackningslösning Eco Bowl.

DS Smith och Multivac är i ett samarbete för att designa och producera Eco Bowl – en wellpapplösning för färska livsmedel som redan har testats på marknaden.

En innovativ lösning för färska livsmedel i modifierad atmosfärisk förpackning baserad på wellpapp. Så beskriver företagen DS Smith och Multivac sitt strategiska partnerskap kring förpackningslösningen Eco Bowl. Samarbetet har inletts för att säkerställa maximal skalbarhet av Eco Bowl-lösningen för livsmedelsproduktion och detaljhandelskunder i hela Europa.

Enkel att återvinna

Företagen har satsat på att undgå överemballering och att göra det enkelt att källsortera Eco Bowl. Täckfolien kan tas bort och wellpappbrickan lämnas till återvinning.

Förpackningen är designad för att köras i Multivacs termoformningsmaskiner och trågförslutare. Enligt företagen blir hållbarheten jämförbar eller till och med förbättrad jämfört med konventionell kontrollerad atmosfärförpackning av färska livsmedel.

Testad av kund

Eco Bowl har redan testats på marknaden av den tyska växtbaserade köpttproducenten Amidori. Enligt Marc Chiron, Sales, marknads- och innovationschef för Packaging på DS Smith valde de Eco Bowl under 2019.

– Vi är glada över att se den framgång Amidori har haft med ECO Bowl, och detta är ett bra exempel på de fördelar kunderna kan skörda när de välja att implementera denna nya generation av förpackningsinnovationer i sina leveranskedjor.

– Innovationen bakom Eco Bowl visar framstegen som DS Smith tar för att påskynda hållbara initiativ i branschen, och genom vårt partnerskap med Multivac är vi engagerade i att driva cirkulära ekonomier i större skala.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: