Sverige samverkar globalt för att bekämpa plastnedskräpning

Sverige går in i vängruppen The Group of Friends to Combat Marine Plastic Pollution.

Sverige ingår numera i en internationell vängrupp med målet att bekämpa marin plastnedskräpning och mikroplaster.

Vängruppen ska arbeta globalt för att ta fram åtgärder som minskar marin plastnedskräpning och mikroplaster i havet. Ett av målen är arbeta för en global överenskommelse om plast.Gruppen har initierats av Norge, Antigua och Bermuda samt Maldiverna, och lanseradess digitalt på Internationella havsdagen 8 juni.

Plastskräpet ökar

De senaste decennierna har en ökad produktion och användning av plast resulterat i en markant ökning av mängden plastskräp, plast som sprids både på land och i havet. Som följd hotas den biologiska mångfalden i havet, liksom turism och fiske, skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande.

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP).

− Världens hav har inga gränser, vi måste därför agera globalt för att få ett renare hav. Denna nya grupp enar de länder som liksom Sverige, vill se mer handling och ett högre tempo i arbetet att bekämpa föroreningar av plast i havet. En global överenskommelse om plast är en del av lösningen. Vi har ingen tid att förlora, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

Stöttar globala hållbarhetsmål

Ett 30-tal länder, inklusive EU ingår i vängruppen som har namnet The Group of Friends to Combat Marine Plastic Pollution. Gruppen arbetar för att stötta genomförandet av Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen om hållbar konsumtion och produktion samt hav och marina resurser.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport från årets upplaga av
Top packaging summit

Det är brådskande att minska matsvinnet. E-handeln skjuter i höjden och tuffa målsättningar för återvinning är både stora utmaningar och möjligheter framåt. Detta och mycket mer framkom på årets digitala version av förpackningskonferensen Top packaging summit.

Publicerat av: 

Digital förädling på förpackning ger prislyft

Enligt en undersökning är köpare villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling på CMYK-jobb. En chokladkartong med mixade effekter är ett typexempel för att skapa effektfull förädling med  planfolie, textur spotlack, taktil lack och hologram.

Publicerat av: 

DS Smiths Nordenchef: ”Tiden talar för våra produkter”

Ett år med pandemi och ökade klimatkrav. DS Smith agerade tidigt med investeringar vilket gör att de står väl rustade för e-handeln och livsmedelsbranschens behov av transportförpackningar, enligt Torbjörn Sagerström, DS Smiths vd i Norden.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]