Mejerijätte släpper ny kvarghink

Arla minskar plastanvändningen till sina enkiloshinkar med kvarg.

Mejerijätten Arla säljer varje år 17 miljoner kvarghinkar över hela Europa. Nu börjar förpackningen tillverkas med 40 procent mindre plast för att reducera koldioxidutsläppen.

Arla skriver att beslutet att tillverka kvarghinken med mindre mängd plast är ett led i mejerijättens förpackningsstrategi. ”Ett steg närmare mejerikooperativets mål att producera världens mest hållbara mejeriprodukter.”, skriver Arla i ett pressmeddelande.

Den nya hinken har 16 gram mindre plast jämfört med sin föregångare. Enligt Arla minskar den nya hinken Arlas koldioxidutsläpp med 30 procent för var och en av de cirka 17 miljoner enkiloshinkar med kvarg som säljs på Arlas kärnmarknader varje år. Totalt motsvarar det en minskning på 440 ton koldioxid årligen.

Både hink och lock är 100 procent återvinningsbara och en del av plasten har ersatts med kartong. Lise Berg Kildemark, chef för sustainable packaging på Arla, säger att de förra året konverterade mer än en miljard förpackningar till mer hållbara material över hela Europa.

– Med våra nya kvarghinkar tar vi nästa steg. Vi har minimerat användningen av plast och minskat användningen av fossilbaserat material.

Den nya kvarghinken släpps först i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien och Nederländerna.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]