Empack flyttas fram: ”Vi hoppades in i det sista”

Foto: Ola Lindgren, klusterchef Industri på Easyfairs. Foto: Niklas Maupoix

Stockholmsmässan Empack i månadsskiftet september-oktober ställs in. Mässan blir istället först om två år.

Coronapandemin sätter stopp för årets Empack-mässa i Stockholm, 30 september till 1 oktober.

– Vi hoppades in i det sista, och hade diskussioner fram och tillbaka, men med de restriktioner som finns så valde vi till sist att inte genomföra mässan i år, säger Ola Lindgren, klusterchef Industri på Easyfairs.

Förpackningsmässan flyttas fram två år och kommer att genomföras oktober 2022. Anledningen är att inte krocka med Scanpack-mässan 2021.

Hur påverkas utställarna?

– De flesta vi har pratat med köper in på beslutet. Det är viktigt med att kunna erbjuda värdefulla dagar med business och sedan ska också säkerhet råda på anläggningarna. Samtidigt är det många besökande företag som redan har reserestriktioner i dag.

– Vi för dialog med utställarna. De flesta följer med till 2022.

Ola Lindgren öppnar för att det eventuellt kan bli ett digitalt event.

– Det kan vara så att det blir något i en digital kanal på vägen, i form av ett webbinar eller liknande. Det är inte omöjligt.

– Efter sommaren laddar vi inför 2022. Vi får också en chans att lära oss mycket under 2021 när det kommer att bli extremt mycket mässor.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: