Formpressade förpackningar härnäst för pappersbruk

Stora Ensos pappersbruk i Hylte satsar på att tillverka formpressade förpackningar. Foto: Stora Enso

Stora Ensos tidningspappersbruk i Hylte investerar 50 miljoner kronor i en helt ny produktionslinje för formpressade förpackningar.

En affärsenhet med fokus på formpressade förpackningar startas upp på Stora Ensos pappersbruk i Hylte. Anledningen är den vikande utvecklingen för grafiskt papper, skriver sajten Papperochmassa.se.

En helt ny produktionslinje för formpressade förpackningar är planerad att starta upp i bruket senare i år. Investeringen uppgår till 50 miljoner kronor. Formpressade produkter som kan komma i produktion är exempelvis salladsskålar, lock till kaffemuggar, tråg och tallrikar. Stora Ensos förhoppning är att förpackningarna ska ersätta plastbaserade engångsförpackningar och engångsartiklar.

Stora Ensos chef för formpressad fiber, Sohrab Kazemahvazi, säger till Papperochmassa.se att det rör sig om flera mindre maskiner som kommer installeras i maskinparken:

– Vi hoppas komma igång om några månader, men det är ganska många system som ska trimmas in.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: