Formpressade förpackningar härnäst för pappersbruk

Stora Ensos pappersbruk i Hylte satsar på att tillverka formpressade förpackningar. Foto: Stora Enso

Stora Ensos tidningspappersbruk i Hylte investerar 50 miljoner kronor i en helt ny produktionslinje för formpressade förpackningar.

En affärsenhet med fokus på formpressade förpackningar startas upp på Stora Ensos pappersbruk i Hylte. Anledningen är den vikande utvecklingen för grafiskt papper, skriver sajten Papperochmassa.se.

En helt ny produktionslinje för formpressade förpackningar är planerad att starta upp i bruket senare i år. Investeringen uppgår till 50 miljoner kronor. Formpressade produkter som kan komma i produktion är exempelvis salladsskålar, lock till kaffemuggar, tråg och tallrikar. Stora Ensos förhoppning är att förpackningarna ska ersätta plastbaserade engångsförpackningar och engångsartiklar.

Stora Ensos chef för formpressad fiber, Sohrab Kazemahvazi, säger till Papperochmassa.se att det rör sig om flera mindre maskiner som kommer installeras i maskinparken:

– Vi hoppas komma igång om några månader, men det är ganska många system som ska trimmas in.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: