Vd:n på FTI lämnar

Håkan Ohlsson avgår som vd för Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

I början av förra året tillträdde Håkan Ohlsson som vd för branschorganisationen FTI. Nu väljer han att lämna av privata skäl.

Det var i februari 2019 som Håkan Ohlsson tog över vd-rodret för att leda utvecklingsarbetet på Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI. Nu väljer han att avgå på egen begäran, framgår i ett pressmeddelande. Organisationen skriver att ”anledningen är att Håkan har en privat situation som inte går att kombinera med det stora förändringsarbete som FTI genomgår.”

– FTI står inför en spännande och utmanande resa och det har inte varit ett lätt val. Men jag inser samtidigt att det kommer att krävas fullt fokus och engagemang och det kan jag tyvärr inte ge FTI just nu, säger Håkan Ohlsson.

Rekryteringsjakten på en ny vd har börjat, och styrelsen har tillsatt en rekryteringskomitté för uppgiften. Håkan Ohlsson gör sin sista formella anställningsdag 4 september.

FTI:s kärnuppdrag är att avfall är en resurs som ska samlas in på ett effektivt sätt så att råvaran kan användas till nya produkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: