Förpackningar får barriär: ”En mycket efterlängtad lösning”

Danevert Åsbrink, vd för Solnaföretaget Freeform Packaging.

De första barriärförsedda förpackningarna ser dagens ljus hos Freeform Packaging. Ett viktigt steg och en mycket efterlängtad lösning, enligt vd:n Danevert Åsbrink.

Hittills har Freeform Packaging haft FibreForm-baserade förpackningar utan barriär. Fram till nu. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de introducerar förpackningar med ett barriärlager som dels är miljövänligt, dels skyddar extra mot syreintrång. Barriären består av ett tunt lager EVOH och möjliggör att livsmedelsprodukter kan packas i en modifierad atmosfär och får en längre hållbarhet.

– Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning, säger Danevert Åsbrink, vd för Solnaföretaget och tillägger att behovet av att skydda varor i pappersbaserade förpackningar har ökat mycket under de senaste åren.

Den första europeiska High Barrier FreeFormPack-maskinen kommer att installeras efter sommaren, vilket är väldigt spännande, säger Danevert Åsbrink.

De barriärförsedda förpackningarna är baserade på Billerud Korsnäs FibreForm-koncept. FreeForm Packaging ägs av italienska Curti och svenska Billerud Korsnäs..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: