Förpackningar får barriär: ”En mycket efterlängtad lösning”

Danevert Åsbrink, vd för Solnaföretaget Freeform Packaging.

De första barriärförsedda förpackningarna ser dagens ljus hos Freeform Packaging. Ett viktigt steg och en mycket efterlängtad lösning, enligt vd:n Danevert Åsbrink.

Hittills har Freeform Packaging haft FibreForm-baserade förpackningar utan barriär. Fram till nu. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de introducerar förpackningar med ett barriärlager som dels är miljövänligt, dels skyddar extra mot syreintrång. Barriären består av ett tunt lager EVOH och möjliggör att livsmedelsprodukter kan packas i en modifierad atmosfär och får en längre hållbarhet.

– Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning, säger Danevert Åsbrink, vd för Solnaföretaget och tillägger att behovet av att skydda varor i pappersbaserade förpackningar har ökat mycket under de senaste åren.

Den första europeiska High Barrier FreeFormPack-maskinen kommer att installeras efter sommaren, vilket är väldigt spännande, säger Danevert Åsbrink.

De barriärförsedda förpackningarna är baserade på Billerud Korsnäs FibreForm-koncept. FreeForm Packaging ägs av italienska Curti och svenska Billerud Korsnäs..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: