Boxon får pris för säck tillverkad av pet-flaskor

En genomsnittlig tvåkilos Storsäck är tillverkad av cirka 50 återvunna PET-flaskor.

Förpackningsföretaget Boxon har utsetts till vinnare i tävlingen Pack The Future i kategorin Samhällsnytta.

Årets tävling, Pack The Future, är avgjord och juryn gav priset i kategorin Samhällsnytta till Boxons R-PET Storsäck, Big Bag. Priskategorin hyllar en innovation som bland annat möter nya konsumtionstrender för användare och kunder eller som inkluderar nytta för samhället.

Flaskor samlas in

Boxons Storsäck är tillverkad av begagnade pet-flaskor i Indonesien som har samlats ihop i offentliga byggnader såsom hos skolor och organisationer och sedan levereras till en återvinningsanläggning. Enligt Boxon bidrar återanvändningen av pet-flaskor för produktion av Storsäckar till exempelvis minskade föroreningar i haven, upp till 25 procents mindre koldioxidutsläpp och mindre resursanvändning.

25 flaskor blir ett kilo PET

En genomsnittlig tvåkilos Storsäck är tillverkad av cirka 50 återvunna pet-flaskor. Cirka 25 stycken 1,5 litersflaskor blir till ett kilo vävd återvunnen pet. Alla steg såsom sortering och rengöring av flaskorna sker i samma system.

Priser delas ut i Paris

Tävlingens syfte är att fokusera plastförpackningar innovativa potential i Europa. Prisutdelningen kommer att äga rum den 24 november 2020 på förpackningsmässan ALL4PACK i Paris. Tävlingen är baserad på ett initiativ av ELIPSO, en fransk förening för plastförpackningar och den tyska föreningen IK Industry Association Kunststoffverpackungen. Alla årets vinnare presenteras i Innovationsboken på tävlingens webbplats.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: