Så påverkas svenska exportföretag av tyska förpackningslagen

Foto: FTI/Pixabay/Unsplash, Montage: Tysk-svenska handelskammaren

Tysk-svenska handelskammaren bjuder in svenska exportföretag till ett webbinarium om den nya tyska förpackningslagen.

Den nya tyska förpackningslagen trädde i kraft vid årsskiftet 2018/19. 27 maj bjuder Tysk-svenska handelskammaren bjuder in till ett webbinarium i ämnet. Syftet är att informera svenska exportföretag om betydelsen och konsekvenserna av den nya förpackningslagen. Företag som inte följer reglerna riskerar dryga böter och så kallade Abmahnungen, en juridisk varning, från till exempel konkurrenternas advokater.

Frågor på agendan

Frågor som kommer få svar under seminariet är vilket producentansvar svenska företag har vid export till Tyskland, risker som finns för förpackningsföretag, förändringar till följd av den nya förpackningslagstiftningen och vilken hjälp och information företag kan få från det tyska förpackningsregistret. Registret analyserar tillverkarnas rapportering. Så kallade fallrapporter har nu börjat publiceras där de på ett transparent sätt förklarar fakta om brott mot förpackningslagen (VerpackG).

Återvinningsavgifter och redovisning

En checklista på vad som är viktigast att göra just nu för företagen kommer också gås igenom. Andra stolpar på agendan är: Hur påverkas återvinningsavgifter av den nya lagstiftningen och ändringar i omvärlden? Finns det ett tidsuppskov för redovisning och betalning av återvinningsavgifter i coronatider?

Anmälan till webbinariet kan göras här.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]