De anpassar utbudet för att hjälpa sjukvården

Tara Pac erbjuder anpassade versioner av plasthinkar till sjukvården som är avsedda för insamling av använd skyddsutrustning.

Tara Pac utökar sortimentet med nya artiklar till följd av covid-19. Förpackningsföretaget har anpassat plasthinkar så att personal i sjukvården enklare ska kunna samla ihop använd skyddsutrustning.

Förpackningsföretagets plasthinkar kommer med tydlig design och är riktade mot sjukvården. Det finns både runda, rektangulära och fyrkantiga plasthinkar i volymerna 5, 10, 16 och 30 liter.

– Det känns bra att vi nu även erbjuder förpackningar för att kunna samla in den skyddsutrustning som våra hjältar inom vården använder, berättar Lars Persson, vd på Tara Pac AB.

Företaget uppdelat i två team

Tara Pac skriver i ett pressmeddelande att de sedan några månader tillbaka försöker motverka smittspridningen genom att arbeta i två skilda team.

Kör två team

Varannan vecka arbetar teamen uppdelat hemifrån och varannan vecka är de på kontoret.  Företaget har delat upp de olika funktionerna i teamen så att företaget står stadigt även om någon skulle bli sjuk.

– En av många fördelar med ett litet företag som Tara Pac är att vi kan agera snabbt vilket vi också gjorde för drygt två månader sedan då halva gänget fick börja jobba hemifrån en vecka och sen bytte vi nästkommande vecka. Visst var detta en stor omställning för personalen men jag är stolt över hur bra vi löst detta tillsammans. Det visar hur starka vi är tillsammans och det är något som verkligen behövs i dessa coronatider, säger Lars Persson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: