De anpassar utbudet för att hjälpa sjukvården

Tara Pac erbjuder anpassade versioner av plasthinkar till sjukvården som är avsedda för insamling av använd skyddsutrustning.

Tara Pac utökar sortimentet med nya artiklar till följd av covid-19. Förpackningsföretaget har anpassat plasthinkar så att personal i sjukvården enklare ska kunna samla ihop använd skyddsutrustning.

Förpackningsföretagets plasthinkar kommer med tydlig design och är riktade mot sjukvården. Det finns både runda, rektangulära och fyrkantiga plasthinkar i volymerna 5, 10, 16 och 30 liter.

– Det känns bra att vi nu även erbjuder förpackningar för att kunna samla in den skyddsutrustning som våra hjältar inom vården använder, berättar Lars Persson, vd på Tara Pac AB.

Företaget uppdelat i två team

Tara Pac skriver i ett pressmeddelande att de sedan några månader tillbaka försöker motverka smittspridningen genom att arbeta i två skilda team.

Kör två team

Varannan vecka arbetar teamen uppdelat hemifrån och varannan vecka är de på kontoret.  Företaget har delat upp de olika funktionerna i teamen så att företaget står stadigt även om någon skulle bli sjuk.

– En av många fördelar med ett litet företag som Tara Pac är att vi kan agera snabbt vilket vi också gjorde för drygt två månader sedan då halva gänget fick börja jobba hemifrån en vecka och sen bytte vi nästkommande vecka. Visst var detta en stor omställning för personalen men jag är stolt över hur bra vi löst detta tillsammans. Det visar hur starka vi är tillsammans och det är något som verkligen behövs i dessa coronatider, säger Lars Persson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Digitaltrycket lyfter hos Ink n Art

Vi har tidigare berättat om Ink n Arts förpackningssatsning med e-handel och nya efterbehandlingsmaskiner. Nu får trycksidan en uppdatering när en HP Indigo-press tar plats i produktionen.
– Vi har nu en maskinpark som inte är helt vanlig i Sverige, om inte helt unik, vilket ger oss fördelar i många affärer, säger Jesper Hammarstrand, vd för Ink n Art.

Publicerat av: