Satsar på förpackningsområdet – MBO blir helägt dotterbolag

Komoris namn på nya dotterbolaget med fokus på efterbehandlingsmaskiner heter MBO Prepress Solutions.

Övertagandet är slutfört. MBO är nu ett helägt dotterbolag till Komori under det nya företagsnamnet MBO Postpress Solutions.

Vi har tidigare berättat om den japanska tryckpresstillverkaren Komori och avtalet med MBO Group om att överta samtliga aktier i bolaget. Affären är nu slutförd.

Japanska Komori grundades 1923 och arbetar med tillverkning och försäljning av offsetpressar. Just nu genomför företaget en omvandling av affärsstrukturen riktat mot bland annat digitaltryck och läkemedels- och förpackningsområdet.

Än så länge överensstämmer inte företagens aktiviteter. Komoris plan är dock, genom sitt förvärv av MBO, börja marknadsföra unika produkter som stödjer deras verksamhet såsom maskiner för efterbehandling för kommersiella tryckerier.

Tillverkaren av falsmaskiner, tyska MBO Group, finns representerat i 60 länder och har produktionsanläggningar i Tyskland och Portugal.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: