Innovationscenter växer fram

Nästa år ska ett nytt kunskapscentrum se dagens ljus i småländska Ljungby.

Ett nytt kunskaps- och innovationscenter blir verklighet i småländska Ljungby. Fokus ligger på att utveckla morgondagens plast- och aluminiumförpackningar.

Emballator ska utveckla nya, hållbara material och förpackningar för framtiden med ett nytt innovationscentrum för förpackningslösningar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Experter och projektledare

Planen är att centret ska vara i drift under 2021, bemannat med projektledare och experter inom polymerteknik och plastkonvertering.

–Ett viktigt fokus blir hållbarhet och livscykelanalyser. Där kommer vi att utveckla alternativa material, inte nödvändigtvis plast. Vi kommer även att söka nya konverteringstekniker för att forma morgondagens förpackningar, säger Ulf Nicklasson.

Utrustning för processer

Arbetet med att bygga upp den fysiska miljön har påbörjats i småländska Ljungby. I innovationscentret kommer det finnas tillgång till processutrustning för formsprutning, formblåsning och extrudering samt mätutrustning för kemiska och mekaniska tester. Nya materiallösningar och lösningar för befintliga applikationer ska utvärderas men målet är också att hitta tillämpningar och produkter som kan hamna inom Emballators produktportfölj.

Ska sammanföra kompetens

Enligt Emballator handlar de nya planerna om att stärka bolagsgruppens erbjudande inom förpackningsindustrin. Visionen är att bli ett erkänt kunskapscentrum dit kunder, leverantörer och samarbetspartner vänder sig för att utveckla förpackningar. Kunderna ska erbjudas utbildningar men också tester och utvärdering av idéer och produkter.

– Varje bolag bedriver idag kundanpassad produktutveckling och det ska vi fortsätta att göra. Men genom att knyta samman vår gemensamma kompetens kan vi erbjuda våra kunder en ännu bättre totallösning, konstaterar vd:n Ulf Nicklasson.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: