Säg det med blomster – och förpackning

Förpackningstillverkaren Smurfit Kappa har tagit fram en ny blomsterförpackning till Euroflorist.

Euroflorist behövde en smidig förpackning för att förmedla e-handelsbuketter. Till sist blev det Smurfit Kappas förpackningslösning i wellpapp med fem vikningar som föll blomsterförmedlaren i smaken.

E-handel fanns tidigt på kartan för Euroflorist. Redan 1995 var de först i Sverige med blomsterbud på nätet. Bolaget insåg dock i fjol att de hade en lucka att fylla i sortimentet – e-handelsbuketter i de lägre prisklasserna. För ändamålet behövdes en förpackning, och blomsterförmedlaren valde till sist att köra på Smurfit Kappas lösning.

– Vi hade tagit fram en prototyp tillsammans med en annan leverantör när Smurfit Kappa dök upp i bilden och presenterade sina idéer. De visade sig ganska snabbt vara helt rätt samarbetspartner för oss, säger Euroflorists kommunikationschef Helene Adler i ett pressmeddelande.

Antal vikningar avgjorde

Det som avgjorde var att företaget som packar blommorna i wellförpackningarna debiterar efter hur många vikmoment som behövs.

– Och med bara fem vik mot åtta i det ursprungliga förslaget blev det bara där en rejäl besparing. Men det fanns ett bra miljötänk också. Vi slapp till exempel tejpförslutning eftersom locket var ett självlåsande stabilt lock, säger hon och tillägger att Smurfit Kappa lade till bärhandtag på toppen av locket vilket bidrar till att det blir enklare att bära men också visar hur lådan ska förvaras under transporten.

Extra utrymme för choklad

Smurfit Kappa placerade också ett utrymme högst upp i förpackningen för kunder som utöver blommor vill beställa bonuspresenter i form av choklad eller annat. Förpackningsföretaget gav också ett designförslag med Euroflorists logotyp, payoffen ”Sent with love” och en svartvit blomsterdekor.

Startade i Malmö

Euroflorist startade som Svensk blomsterförmedling i Malmö 1982, men såg tidigt möjligheten att expandera internationellt och bytte 1990 namn till Euroflorist. Idag finns bolaget i tolv europeiska länder, vilket gör det till Europas största nätverk av florister.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]