Sjösätter marknadsplats för köpare och leverantörer av förpackningar

 

Storra Enso satsar på att erbjuda en digital plattform för köpare och tillverkare av förpackningar i wellpapp.

Stora Enso öppnar upp en digital marknadsplats med wellpappförpackningar riktad mot B2B-marknaden. 

Den nya plattformen går under namnet Box Inc och är enligt Stora Enso utformad för att hjälpa företag att snabbt få tag i förpackningar på nätet. Samtidigt får leverantörer möjlighet att komma åt nya kunder utan att behöva skapa sin egen digitala närvaro. Mikael Fristedt Westre, är chef för den digitala plattformen:

– Box Inc digitaliserar den traditionella köpprocessen genom att låta köpare och säljare av förpackningar fullfölja den fullständiga inköpsresan online, säger han.

Mikael Fristedt Westre, är chef för Stora Ensos nätsatsning Box Inc.

Planer på att expandera

Sajten har sjösatts i Tyskland, den största marknaden för wellpappförpackningar, enligt Stora Enso. Planer finns också på att expandera till andra marknader i Europa, säger Fristedt Westre till Pack Sweden:

– Vi har börjat i Tyskland och när tiden är mogen så expanderar vi till fler marknader.

På frågan när marknadsplatsen öppnar i Sverige säger han ”inte i dagsläget”.

Kund ser flera anbud

Fristedt Wistre förklarar att det finns andra typer av plattformar som tillhandahålls av aktörer, exempelvis konverterare och grossister. Det som skiljer Box Inc mot liknande plattformar är att det är en marknadsplatslösning för företag där olika förpackningsleverantörers anbud samlas upp.

– Kunden kan skapa en förfrågan och aktörer kan komma med anbud. Kunden kan sedan jämföra de olika anbuden som kommer in, säger han och jämför med likande e-handelsplattformar i andra branscher, exempelvis reseindustrin. Sedan sajten drog igång i Tyskland har redan kunder och leverantörer visat intresse.

– Det känns otroligt roligt och positivt att kunna hjälpa kunder att köpa och leverantörer att kunna sälja.

Tar ut avgift

Stora Enso köper eller säljer inga förpackningar själva utan tillhandahåller marknadstjänsten. Enligt förpackningstillverkaren förekommer inga avgifter i samband med att köpa förpackningar på Box Inc. Intäkterna genereras genom att ta ut kommissionsavgift som betalas av leverantören baserat på faktiska order.

– Med Box Inc utnyttjar vi Stora Ensos starka marknadsnärvaro och kunskap om wellpappförpackningsindustrin. Som en aktör i framkant inom digitalisering i vår bransch ser vi Box Inc som ett bra exempel på en plattformsverksamhet som tillför både leverantörer och kunder värde, säger David Ekberg, chef och EVP för affärsområdet Packaging Solutions på Stora Enso, i ett pressmeddelande.

Box Inc står som ett eget juridiskt företag och varumärke, men ägs till fullo av Stora Enso.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]