Emballage för att hantera farligt gods i vården

Hinken som kan fås infärgad är av polypropenplast och rymmer 32 liter.

Emballator Lagan Plast ser att sjukvården har ett behov av större förpackningar för att enklare kunna hantera restavfall från laboratorier, sprutor och annat material. Nu möter de efterfrågan med ett emballage klassat för farlig godshantering.

Emballator Lagan Plast hade ett lämpligt emballage och i samarbete med Nordisk Emballasje Testing har förpackningen fått ett UN-certifikat och är klassat för farlig godshantering. Förpackningen är framtagen för att möta vårdens behov, speciellt nu under Corona-pandemin.

Samarbete mellan partner

Allt började med en dialog mellan Mattias Arvidsson, som är teknisk support hos oss, Ole Anton Bakke, som är emballageansvarig på Jotun, och Rune Fink på Nordisk Emballasje Testing i Norge, berättar marknads- och försäljningschefen Richard Johansson.

– Bakgrunden var det stora behovet av emballage klassat för farlig godshantering med anledning av Covid-19. Inom vård och omsorg har man efterfrågat större förpackningar för att enklare kunna hantera restavfall från laboratorier, sprutor och annat material.

Kan fås med dekor

Hinken är av polypropenplast, rymmer 32 liter och har bärhandtag för att underlätta hanteringen.

– Plasten är transparent men kan färgas in i rött eller gult som är vanliga signalfärger inom vården. Förpackningen kan också kompletteras med stålgrepe och dekor. De transparenta förpackningarna finns redan i lager, infärgade tillverkas på beställning med kort leveranstid. För oss är det självklart att prioritera de här leveranserna. Det är vårt sätt att bidra, säger marknads- och försäljningschefen Richard Johansson.

Förpackningen tillverkas av Emballator Lagan Plast i Ljungby.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *