Sträckfilm som grönt alternativ

Sträckfilmer baserade på skandinavisk tallolja är Boxons nya koncept.

Boxon lanserar ett nytt sträckfilmskoncept baserat på skandinavisk tallolja framtaget på restprodukter av tallar.
– Det är mycket positivt att kunna erbjuda ett grönt alternativ inom sträckfilm, säger Mikael Jonsson, produktspecialist på Boxon.

Sträckfilm används för att lastsäkra och minimera skador på gods, men också för att skydda mot olika faktorer såsom fukt och damm. Boxon har flera olika sträckfilmer i sitt standardsortiment. Nu utökar de med ytterligare två stycken i den nya serien Reborn som enligt företaget är helt koldioxidfria.

Det nya sträckfilmskonceptet är baserat på skandinavisk tallolja framtaget på restprodukter av tallar, och tillverkas i en av företagets svenska fabriker. Sträckfilmerna sägs ha samma egenskaper som andra sträckfilmer i Boxons sortiment. Däremot är de helt återvinningsbara tillsammans med övrig plast vid till exempel avemballering av gods.

De två nya produkterna i Reborn-serien avser dels en maskinsträckfilm i 15 my med försträckning upp till 340 procent, dels en handsträckfilm i 7 my med förstärkta kanter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Digitaltrycket lyfter hos Ink n Art

Vi har tidigare berättat om Ink n Arts förpackningssatsning med e-handel och nya efterbehandlingsmaskiner. Nu får trycksidan en uppdatering när en HP Indigo-press tar plats i produktionen.
– Vi har nu en maskinpark som inte är helt vanlig i Sverige, om inte helt unik, vilket ger oss fördelar i många affärer, säger Jesper Hammarstrand, vd för Ink n Art.

Publicerat av: