Källvatten släpps i kartongförpackning

Aqua Nobel börjar med en kartongförpackning till sitt källvatten.

Källvattnet Aqua Nobel från Mörarp utanför Helsingborg byter kostym till en kartongförpackning anpassad för on the go-marknaden.

Aqua Nobel väljer att använda en kartongförpackning från Tetra Pak till sitt källvatten. Valet föll på Tetra Prisma Aseptic 500 Edge DreamCap 26. Förpackningen riktar sig främst mot on the go-marknaden består till två tredjedelar av växtbaserat material och tillverkas huvudsakligen av papper från svenska skogar.

Skruvkork av sockerrör

Som förslutning finns en biobaserad skruvkork som enligt Tetra Pak till största del består av sockerrör. Förpackningen i sin helhet klassas som förnyelsebar. Enligt Aqua Nobel är dryckesförpackningen lätt att dricka ur och lätt att återförsluta, vilket passar konsumenter i farten.

Finns på bensinmackar

Drivmedelsbolaget OKQ8  blir först i Sverige med att ta in stilla vatten i kartong.

– Det är väldigt roligt och vi på Aqua Nobel är stolta över att få lansera hos OKQ8 och därmed kunna erbjuda våra produkter till konsumenter över hela landet. OKQ8 är inte bara en extremt professionell och välskött organisation, utan de delar även vår passion för hållbarhet vilket är viktigt för oss, säger Robin Wingårdh, VD på Aqua Nobel.

Aqua Nobels vatten kommer i olika smaksättningar och har inget tillsatt socker.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *