Front Pac lanserar
stapelbar take away-låda

– Lådorna var enkla att montera ihop och hantera. Om du någon gång vikt ihop en pizzalåda så är denna precis lika enkel att montera, säger Babak Ghassemali en av delägarna på La Greppia som skänker måltider till Lunds universitetssjukhus under påskveckan.

Förpackningsföretaget Front Pac har tagit fram en ny take away-låda för att underlätta för både restauranger och kunder. Med lösningen kan lådor staplas ovanpå varandra och bäras i ett handtag. Lådan testas under påskveckan när det doneras 400 portioner mat till Lunds universitetssjukhus. 

Det finns många exempel på initiativ och insatser som görs under coronakrisen. Front Pac, i Arlöv utanför Malmö, som tillverkar förpackningar i offsettryckt wellpapp eller kartong är ett exempel. Många restauranger har det kämpigt mitt i coronapandemin och allt fler satsar på hämtmat. Front Pac har tagit fram en ny förpackningslösning som passar för detta ändamål – en smart take away-låda som enligt företaget underlättar för både restauranger och kunder.

Donerar 400 matportioner

Take away-lådan testas under påskveckan av den italienska restaurangen La Greppia i Lomma när de donerar 400 portioner mat till Lunds universitetssjukhus. Martin Enocson, vd på Front Pac och initiativtagaren bakom projektet berättar att lådorna har väckt ett intresse från flera håll.

Pilotprojekt i förra veckan

Ett annat företag som testat lådan är Eatery, en restaurangkedja i Stockholm som i förra veckan genomförde en kampanj där de körde ut mat med Taxi Stockholm till företag. Enligt Peter Erlandsson, vd på Eatery Sverige, har pilotprojektet fallit väl ut och de förbereder nu för en bredare lansering.

– Deras utmaning är att maten ska komma ut varm till kunderna och då hjälper vår wellåda till att hålla värmen och den är enkel att hantera och packa. Dessutom slipper de returhantering av plastbackar som annars används. Flera lådor kan enkelt staplas ovanpå varandra och bäras in av chauffören i bara ett handtag, säger Martin Enocson.

Går snabbt att vika ihop

Förpackningskonstruktör Linnea Bondesson på Front Pac har konstruerat den nya take away-lådan och berättar om dess egenskaper.
– Det som är unikt och en stor fördel med take away-lådorna är att de kan staplas flera stycken på varandra och bäras i ett handtag. De är dessutom konstruerade så att det går snabbt och enkelt att vika ihop dem till en färdig låda. Det är möjligt att anpassa lådan efter kundens behov, så som önskad storlek på lådan samt materialtjocklek utifrån hur tunga maträtterna är. Lådan är självklart hållbart producerad och helt återvinningsbar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *