Snacks hamnar på returpall

Orkla räknar med minskade koldioxidutsläpp när deras snacksprodukter börjar transporteras på Svenska Retursystems returpall.

Orkla Confectionery & Snacks ansluter sig till Svenska Retursystem. Snacksprodukterna produceras på anläggningen i Filipstad och när leveranserna fortsättningsvis kommer att ske med Svenska Retursystems returpall, istället för den traditionella träpallen, räknar de med att minska sina koldioxidutsläpp med över 28 ton varje år.

”Göra klimatsmarta val”

Magnus Forsling, chef för varuförsörjning och logistik på Orkla Confectionery & Snacks.

– Att göra klimatsmarta val ligger högst upp på Orklas agenda och som ett stort nordiskt bolag har vi ett ansvar att ta ledningen i vår bransch. Därför är vi mycket glada att kunna göra denna förändring till förmån både för miljön och våra medarbetares hälsa.

15 års hållbarhet

Orkla uppskattar att de kommer att använda 350 000 returpallar per år. Enligt Svenska Retursystem har deras produkt Helpall grå en livslängd på 15 år.

Magnus Lagergren är ny styrelseordförande hos Svenska Retursystem.

Ny ordförande i styrelsen

Vidare har Svenska Retursystem nyligen gjort förändringar i styrelsen. 2 april valdes Magnus Lagergren till ny styrelseordförande. Han arbetar i dag som Group business development director på Scandi Standard. Han har en lång erfarenhet från livsmedelsbranschen bland annat som vd för Swedish Meats, Scan och Kronfågel. Han har varit ledamot i Svenska Retursystems styrelse sedan 2007.

– Jag ser fram emot att intensifiera arbetet med nå ut med Svenska Retursystems gedigna hållbarhetsarbete och det fortsatta arbetet att växa och effektivisera verksamheten. Svenska Retursystem är verkligen en verksamhet i tiden, inte minst nu under rådande coronakris, har bolaget en viktig funktion för att leveranserna av livsmedel fungerar, säger Magnus Lagergren i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]