Snacks hamnar på returpall

Orkla räknar med minskade koldioxidutsläpp när deras snacksprodukter börjar transporteras på Svenska Retursystems returpall.

Orkla Confectionery & Snacks ansluter sig till Svenska Retursystem. Snacksprodukterna produceras på anläggningen i Filipstad och när leveranserna fortsättningsvis kommer att ske med Svenska Retursystems returpall, istället för den traditionella träpallen, räknar de med att minska sina koldioxidutsläpp med över 28 ton varje år.

”Göra klimatsmarta val”

Magnus Forsling, chef för varuförsörjning och logistik på Orkla Confectionery & Snacks.

– Att göra klimatsmarta val ligger högst upp på Orklas agenda och som ett stort nordiskt bolag har vi ett ansvar att ta ledningen i vår bransch. Därför är vi mycket glada att kunna göra denna förändring till förmån både för miljön och våra medarbetares hälsa.

15 års hållbarhet

Orkla uppskattar att de kommer att använda 350 000 returpallar per år. Enligt Svenska Retursystem har deras produkt Helpall grå en livslängd på 15 år.

Magnus Lagergren är ny styrelseordförande hos Svenska Retursystem.

Ny ordförande i styrelsen

Vidare har Svenska Retursystem nyligen gjort förändringar i styrelsen. 2 april valdes Magnus Lagergren till ny styrelseordförande. Han arbetar i dag som Group business development director på Scandi Standard. Han har en lång erfarenhet från livsmedelsbranschen bland annat som vd för Swedish Meats, Scan och Kronfågel. Han har varit ledamot i Svenska Retursystems styrelse sedan 2007.

– Jag ser fram emot att intensifiera arbetet med nå ut med Svenska Retursystems gedigna hållbarhetsarbete och det fortsatta arbetet att växa och effektivisera verksamheten. Svenska Retursystem är verkligen en verksamhet i tiden, inte minst nu under rådande coronakris, har bolaget en viktig funktion för att leveranserna av livsmedel fungerar, säger Magnus Lagergren i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: